grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Grmolandija

Počasi nama je le uspelo za vas strniti nekaj vtisov iz najine zadnje plezalne odprave na Grenlandijo. Vabljeni k branju in ogledu slik!

 

Po tednu dni potuhe in udomačevanju v naš normalen ritem sva spisala nekaj drobcev iz dogajanja na najini zelo uspešni odpravi, v Tasermiut fjordu.

Več informacij, poročil in slik o odpravi na Grenlandijo lahko najdete s klikom na http://grmoclimb.net/?str=31&pid=60

Moram zapisat, da je bil obisk grenlandskega otoka in njegovih sten najina dolgoletna želja. Andrej je bil leta 1996 takorekoč že član odprave na Grenlandijo, pa si je pred odhodom zlomil gleženj. Sama pa sem se zagledala v mogočni sodček Uli v neki reviji na začetku moje plezalne poti, ko je bil preplezan Moby Dick. In letos sva oba le dočakala odhod na Grenlandijo!

In potem sva prišla domov res vsa polna pozitivnih vtisov, z okusom po še. Ob prebiranju lanskoletnih zapisov po odpravi v Indijo se tudi sama kdaj vprašam ali je sploh mogoče, da se imava na vsaki najini odpravi tako fajn?! In v čem je sploh štos? Verjetno je nekaj tudi na tem, da vedno pred odpravami prebereva toliko nekih bolj ali manj strašnih zgodbic, da greva na pot vedno s knedlom in z rezervo, ampak z željo, da nama uspe preplezati vsaj kaj malega in da bi ujela vsaj kakšen sončen dan. In potem ni čudno, da naju vreme, skala, dežela,... preseneti in navduši. Res je bilo fajn.


Med biti in ne biti, obstajati in ne obstajati. Tako imenovan živ ledenik, ki po svojem "odmrtju", stiku z morjem na koncu ledenika proizvede toliko ledenih gor, da ostane njegov duh še dolgo z morjem...

 

Oglejte si fotogalerijo ...
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024