grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Kaj dogaja?

Spet se malo oglašava preko tega širokega okna, da ne boste mislili, da naju je pobralo.

 

Res je, da bi lahko v vsem tem času tudi kaj sem gor napisala, ampak ni bilo potrebe, niti želje. Vse tragedije, ki so se dogodile v našem svetu dojemanja - alpinističnem, plezalnem in čisto normalnem svetu, kar niso dopustile, da bi tipkovnica karkoli "pametnega" zabeležila.

 

Poodpravarski čas, ki je letos zaradi odprave na Grenlandijo, nastopil neverjetno hitro se preveša v najino klasično jesensko pripravljalno obdobje. Tokrat nama računalnik in naš hiter svet doma še nekaj časa po odpravi sploh ni dišal in zato sva na splet spravila le najnujnejše vtise o odpravi. Po odpravi pa vsaj jaz, vedno potrebujem kar nekaj časa, da se mi telo spet utiri nazaj. Odprave so pač za moje telo tak stres, da se še nekaj časa po prihodu domov z velikim veseljem predajam vsem sladkostim našega razkošnega življenja. Mislim, da z Andrejem ni nič kaj drugače, le naše "ženske stvari" ga ne zmrdajo tako, kot nas ženske.

Ker sva na Grenlandijo tovorila tudi kamero in marsikaj posnela, sva se po pregledanem materialu odločila, da tudi letos zbereva motivacijo in narediva film, ki bo seveda spet malce drugačen. Film, ki bi se lahko imenoval "zeleno-beli SVET" bo skušal prikazat še en najin pogled na odpravarstvo, plezanje, alpinizem, gore, okolje,... Vse to pa sem zapisala zato, da bova res dokončala ta projekt, ki sva si ga zamislila. Premiera filma bo v začetku naslednjega leta, na najinem že devetem tradicionalnem predavanju v Mariboru. Kaj več o tem, ko bo čas za to.

Zadnji mesec dni in pol sva imela obisk iz Amerike. Ponovno nas je razveseljevala moja sestra Anda s svojo družino (Zala, Luka, Ryan). V deželo sprememb so se vsi štirje vrnili prav na veliki dan, na dan izvolitve novega predsednika. Vsakoletni obisk čez lužo vedno vzpodbudi naš družinski utrip in pospeši ogledovanje ter občudovanje Slovenije, ter predvsem naših hribov in dolin. Letos smo k pestri zbirki skupnih potepanj vsi ta mladi dodali še Istro. Ni nam bilo dolgčas in predvsem fajn smo se imeli.

Med vsem tekanjem sem ter tja sva kdaj pa kdaj pobegnila tudi na kakšno uživaško plezarijo v nam bližnje stene, plezališča, stence ali zgolj na zid. Predvsem pa že več kot mesec dni načrtujeva začetek mučenja v fitnesu, a naju lepo vreme vedno znova odvrne od tega. Tako da sva v tekaških copatih, v veliki meri izkoriščala lepo jesensko zunanjo telovadnico. V ta jesenski čas se je seveda uvrstil tudi "redni letni remont mašine" - obvezni zdravniški športni pregled za kategorizirane športnike pri dr. Čajevcu v Celju. Ja kaj naj rečem, sva ugotovila, da se je skozi vsa ta leta pri naju nabralo že toliko rentgentskih slik iz poškodovanih delov najinega telesa, da se lahko že skoraj sestaviva! Jao. Vsako leto dodava k zbirki še par novih slik, malo potarnava in gremo dalje. Ampak se ne dava, saj sva tudi letos dobila spričevalo, ki zatrjuje, da sva še sposobna za opravljanje dejavnosti. hihi

In vi? Kakšna je vaša jesen?!


Nad oblaki, ob jutranjem soncu, tam nekje...
Na pravem placu, ob pravem času ter med gorniki ;-)

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024