grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Slovenski asado v Ospu – after Patagonia party.

Od petka, 8.4. pa vse do nedelje, 10.4.2005 smo se v Ospu zbrali skoraj vsi plezalci, ki smo letošnje zimsko poletne mesece preživeli v Patagoniji. Prišlo je kar nekaj tujcev in skoraj vsi slovenski udeleženci in še nekaj Slovencev za povrh.
 

Ta glavni del se je začel v soboto na večer. Najprej dobrote iz žara in Štranklov solatni bar za vse prste obliznit, nato pa še pečene dobrote naših plezalk. Mnjami. Ker je bilo hrane in pijače na pretek, smo obrede hranjenja večkrat ponavljali.

 

Nato se nas je kakšnih petdeset nagnetlo v klet in potovanje skozi slike v letošnjo Patagonijo se je pričelo. Vsaka letošnja odprava se je na kratko predstavila.

V čilski del Patagonije nas je popeljal Tomaž Jakofčič, ki je letos z Grego Lačnom preplezal prvenstveno smer na Almirante Niento ter še vrsto drugih, z njima pa sta plezala tudi Mitja Skudnik in Sašo Prosenjak. Nato je sledilo zabavno in nevsakdanje predavanje Thomasa Huberja, ki je skupaj z Andyem uspel kot prvi povezati lepotce v skupini Torre: Stanhart, Heron in Eger. Sledila sta Silvo Karo in Andrej Grmovšek, ki sta opravila lepo število hitrih vzponov, med njimi izstopa prvenstvena varianta vzpona na Cerro Torre in ponovitev italijanske smeri na Poincenot. Nato nam je Klemen Mali skozi glasbo in zelo lepe slike predstavil malo drugačen pogled na trenutke v Patagoniji. Sledila je zgodba prve ženske naveze na Cerro Torre, Monike Kambič Mali in Tanje Grmovšek.

V digitalni obliki so se nam predstavili »mladi dripci« Aljaž Tratnik, Rok Šisernik, Rok Zalokar in Boštjan Pogorevc s svojimi dogodivščinami in uspešnim vzponom po Cassarotovem stebru na Fitz Roy. Nato je Andy Schnarf poskušal prikazati svoje trimesečne plezalne dogodivšine. Za konec pa je sledil še dokumentaren filmček o vzponu na Cerro Torre od Eliesa Colla, ki pa je bil rahlo predolg za naš hiter in jedrnat način predstavitev letošnjih dosežkov.

S tem je bil »uraden del« zaključen. Vmes smo seveda imeli pavze s hrano in pijačo, pa veliko smeha. Za konec nam je Thomas pokazal še filmček hitrostnega Zodiaca, ki sta ga z bratom Alexom zmogla v manj kot dveh urah res brzinskega plezanja.

 

 

Za gostoljublje se najlepše zahvaljujemo Silvotu  »Caro Carisimu« in njegovi družini!!! Za vso pomoč pri organizaciji in izpeljavi se najlepše zahvaljujem-o Štranklu in Nastji, Aljažu, Jakatu in Tini, Moniki in Klemenu, Choukecu, komplet družini Pečjak in družini Grmovšek ter še vsem, ki niso navedeni so pa kakorkoli pomagali.

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024