grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


40 poletij

Naš večni mladenič, Andrej je prestopil v novo desetletje, dopolnil je 40 let. Neverjetno kako v resnici čas neusmiljeno teče, človek pa se počuti veliko mlajšega!
 

To svojo majhno "prelomnico", premik v 40. leta se je Andrej odločil obeležiti v svojem slogu, s prijatelji, pod stenami, v vertikali in predvsem v naravi, ter seveda ob dobri hrani in pijači.

Prvo praznovanje smo imeli sredi julija v Dolomitih. Kar nekaj se nas je nabralo v okolici Cortine - redka dobrina, da si še znamo vzeti čas za takšno druženje. Skupaj smo preživeli aktiven in prijeten vikend, ki je poskrbel za obilico smeha in dobre volje.

Kar težko je še najti smeri, ki jih še ne bi preplezali, a k sreči so lokalci dovolj aktivni da nastajajo nove smeri, pa tudi kakšna starejša se je v preteklih letih izmuznila našim prstom in plezalnikom.

Andrej je z Markom Lukićem preplezal smer Nikibi (6b+, 250 m), v Torriona Marcella. Z Nejcem Pozvekom pa je preplezal atletsko smer Spiderman (7b+, 300 m), v Lastoni di Formin.

Tanja je z Mileno Praprotnik preplezala novejšo Sternijevo "otroško" smer Gallo George (V+, 240 m), v Torrione Marcella. Cel dan sva se z Mileno smejali napačnim lastnim predstavam ter pravzaprav uživali v ambientu. Tanja je z Vanjo preplezala še eno lepo klasiko, Paolo Amadeo (V+, 200 m) in uživala v potrebnem iskanju prehodov v relativno neopremljeni klasični smeri.

 

Drugo veliko praznovanje Andrejevega  rojstnega dne se je zgodilo na zadnji avgustovski dan, na DravaCentru. Prihod udeležencev se je vedno zabeležil z obvezno zvrnitvijo "najlona". Sledilo je hranjenje ter prave Dravske igre DC, kjer je šest ekip tekmovalo za najboljši vmesni čas. Kar nekaj prišlekov je noč preživelo v bližini reke Drave, imeli smo obvezni skupni zajtrk, nekateri pa smo druženje nadaljevali še v popoldne ter ga celo zaobjeli z veslanjem in s profi vodeno aštanga jogo, pod krošnjami borovih dreves. Magično.

 

Na še mnoga aktivna, zdrava in zadovoljna leta, naš Grma!

 


Unikatna čestitka Andrejevih sodelavcev iz Zavoda RS za varstvo narave, avtor Samo Jenčič.

 

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024