grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Atlanta - Aspen 2014

Tudi letos sem imela služben sestanek čez lužo in ker sem bila že v ZDA, sem priložnost izkoristila še za obisk moje sestre Ande v Aspnu. Odličnih 14 dni!!!
 

Od jeseni 2011 sem del skupine za izobraževanje in konference pri Mednarodni zvezi arboristov (ISA) in ob naših rednih telefonskih konferencah na daleč imamo vsako leto tudi sestanek "na bližino". Ker sem edina predstavnica iz Evrope so ti sestanki seveda vedno v ZDA in letos smo ga imeli v Atlanti. Največja ironija je bila, da sem od doma komaj odšla zaradi žledu in posledično veliko dela zame, a ob prihodu v Atlanto sem padla v eno večjih lednih neurij na vzhodni obali ZDA zaradi katere so zaprli celotno državo Georgio! Kar verjeti nisem mogla. Vsi leti so bili za nekaj dni odpovedani, vse ustanove zaprte, avtoceste prazne, ljudje prestrašeni,... Na koncu pa je bilo za centimeter do dva žledu. Ko sem jim pokazala slike iz naših ubogih gozdov in polomljena drevesa v mestih so se samo čudili, da je kaj takšnega sploh mogoče doživeti.

Po zanimivih pripetljajih, ki jih kar ni želelo biti konec sem le prispela do Aspna in v hišo moje sestre Ande. In so se začeli polni in aktivni dnevi do konca mojega tokratnega bivanja v ZDA. Luka in Zala sta bila s šolo in aktivnostmi polno zasedena, Anda je v službi že pripravljala poletne super dobre izobraževalne programe na ACESu, Ryan je smučal s klienti in hkrati usklajeval še svojo drugo službo ter bil snubljen za tretjo... Vmes smo imeli večerno navijanje za športnike na olimpijadi v Sočiju. Skoraj vsako jutro sem izvedela, da ima Slovenija medaljo več! Zaradi vseh uspehov, predvsem pa zaradi hokejistov, se je Slovenija kar naenkrat "postavila na zemljevid" mnogih Američanov. Zanimivo je bilo biti Slovenka v dnevih olimpijade, daleč od doma.

Andi v letošnjem letu narekuje tempo njeno ubogo in sila boleče koleno, ki je tik pred ponovno operacijo, a vseeno se Anda ne da do konca. Tako smo številne urice preživeli skupaj nekje zunaj, v objemu snega in zimskih radosti. Pestro kot vedno in oditi iz idiličnega Aspna je vedno malce težko. V Slovenijo sem se vrnila ravno 24. februarja, na Lorijevo predavanje v letošnjem prazničnem letu za naše društvo APD Kozjak Maribor, ki praznuje 60. let!

 


Na spodnji sliki Anda in Luka na "zanimivem" grebenu, ki vodi na vrh Highlands Bowl (3.774 m). Naj "offpiste" mega lokacija v Aspnu, ki je želja mnogih. Od zadnjega smučišča in do vrha pa se mora vsak potruditi s svojimi močmi in Lukcu je bila to mala malca (zato je Anda že rekla, da si naslednjič sam nese smuči ;-). Luka, ki je januarja postal šestletnik brez večjih problemov smuča dvojne črne diamante in ob tokratnem (njegovem četrtem) vzponu na Bowl ga je prvič presmučal brez padca, po G6! Kako je bil ponosen in bravo mali!!!

 

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024