grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Češnjica 2006 drytooling comp

V soboto se je v Češnjici na Gorenjskem zgodil "blatni dol", prva tekma SPLP v tej "zimski" sezoni. Odlična organizacija, super tekmovalne smeri in vsaka čast postavljalcem in sodnikom, ki so se kljub totalni povodnji trudili za nas!
 

Če sem le v Sloveniji se vedno s pravim veseljem udeležim drajtuling tekme na Češnjici, za katero stoji neutrudna družina Pečjak in stalni pomagači iz PD Domžale in AO Kranj. Pravzaprav gre vedno bolj za družabni dogodek, kjer se vsi navdušenci in simpatizerji te discipline ponovno snidemo, ter preverimo svojo formo v tekmovalnih smereh.

Letošnje tekmovalne smeri dobijo deset točk. Bile so primerno težke da so se tekmovalci od prvega mesta navzdol lepo porazdelili, popestrene z lednimi sodčki, raznolike, atraktivne in celo za dekleta dovolj zahtevne. Spodnje dele smeri smo zaradi večje varnosti plezali z varovanjem od zgoraj, nadaljevali pa s plezanjem naprej. Prepričana sem, da bo Pečjakov Andrej s svojo ekipo še v prihodnjem letu poskrbel za presenečenja, ki jih pri njihovi hiši nikoli ne zmanjka, sama skala pa tudi nudi še nekaj zank. Še bolj razveseljivo zame pa je bilo spoznanje, da se je tudi med puncami nabralo skoraj rekordno število tekmovalk, ki so od prve do zadnje postale še boljše kot v prejšnjih letih.

Lilo je kot iz škafa, sploh na ženskem finalu. A nihče izmed sodnikov, postavljalcev, organizatorjev ter tekmovalcev ni jamral! Čestitke vsem in uspešno (sedaj že težko pričakovano) tekmovalno ledno sezono.

Rezultate si lahko ogledate na: http://www.ad-pecjak.si/ice/dry/dry06.htm

Ženske smo se razvrstile takole: 1. Tanja Grmovšek   2. Nastja Davidova   3. Iris Boštjančić

Moški pa so se razvrstili takole: 1. Aljaž Anderle   2. Matevž Vukotič   3. Klemen Premrl         

Tekme se je udeležil tudi Andrej in je z odličnim plezanjem v kvalifikacijah zasedal odlično drugo pozicijo, tik za Aljažem. V finalu pa je bil nad smerjo tako navdušen, da je pozabil počivat in ga je pod zadnjo plato s triki MR oprimki čisto preveč navilo. Zasedel je končno 6. mesto.

S tem vikendom ter to prvo tekmo za SPLP se je zame pričelo zimsko tekmovalno in plezalno obdobje, ki bo trajalo skoraj vse vikende ter se bo zaključilo sredi februarja 2007 (Bratislava, Kandersteg, Mojstrana, Val Daone, Val di Landro, Saas Fee, Busteini). Žal se letos kljub povabilom ne bom udeležila tekmovanja v Ourayu - finančni zalogaj je namreč prevelik zame. Mogoče pa ponovno naslednje leto.

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024