grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Bratislava drytooling 2006

Minuli vikend smo se Andrej, mladi Luka in Tanja mudili v po jeziku nam bratski deželi, na Slovaškem. Šli smo malo pokukat na njihovo sceno, obiskat Vladeka v Bratislavo in se predvsem fajn imet. Tekmovalne smeri so nas totalno presenetile in pustile posledice še naslednjih nekaj dni.
 

Tekmovanje v drytoolingu, ki vsako leto poteka v Bratislavi se je odvijalo na popolnoma suhi konstrukciji. Udeležijo se ga plezalci iz okoliških držav in konkurenca je huda, tekmovalci naviti, pleza se naprej in že nekaj let brez ostrog (mački brez petk). Smeri so bile težke, vmes so se vedno znašli kakšni nenormalno dolgi gibi, ki so jih lokalni velikani - Martin krpani delali kot za šalo. Res dodobra smo se naplezali in navili mišice rok in hrbta. Smeri si moral plezati zelo dinamično ali pa si moral biti maksimalna zverina, da si zategnil gibe.

Vzdušje na tekmi je bilo odlično, organizacija super in ljudje nasmejani. Ni se sicer čisto sodilo po pravilih IWC, a je bilo zato ozračje bolj sproščeno in je vsak dol padel res zato, ker enostavno ni več mogel potegniti naslednjega giba. Še največji šov so organizatorji pripravili v moškem finalu, ko je enemu od favoritov na zadnji tretjini smeri dol padel cepin - sodnik ga je pobral in mu ga vrgel gor. Ker ga je tekmovalec viseč na enem cepinu ujel je lahko nadaljeval s plezanjem dokler ni od navitosti padel kot zrela hruška. Publika je bila navdušena nad fajtom, sodniki pa so upoštevali doseženo višino pred padcem cepina.

Od nas je le mladi Luka za las zgrešil finale, a je s svojim fajtom pokazal da v prihodnje obeta še kaj več. Andrej je po borbenih smereh v kvalifikacijah prifajtal do finala kjer je moral kar dvakrat plezati finalno smer, ker je bila prvotna zastavljena malo preveč brutalno in ni nobeden izmed prvih petih tekmovalcev prištirkal dlje kot čez migetajoč hlod. V drugo je že precej izpit parkrat neverjetno poskočil na naslednje grife in dosegel odlično 5. mesto. Slovaška in Češka plezalna scena je res močna, fantje so našutani in polni trikov da je kar veselje gledat. Zmagovalec Gabo je plezal lepo in dobro ter zasluženo že drugič zapored postal prvak.

Tudi punce smo imele zabeljene smeri. Že v kvalifikacijah sem se čudila visokemu prvemu kompletu in morebitnim padcem, številnim dolgim gibom, ki jih nisi naredil drugače kot na totalno blokado ter odličnemu plezanju sotekmovalk. Močna scena, ni kaj in res sem se morala potrudit da sem obe kvalifikacijski smeri preplezala do vrha in finalno najvišje med puncami. Takšne zmage ali zgolj dobre uvrstitve v smereh kjer sem dala vse od sebe mi toliko več pomenijo.

muži: 1. Gabo Čmárik (SK) 2. Jirka Pelikán (CZE) 3. Slavo Mitro (SK) 5. Andrej Grmovšek (SLO)  12. Luka Krajnc (SLO)

ženy: 1. Tanja Grmovšeková (SLO) 2. Maťa Ballová (SK) 3. Denisa Šulcová (SK)

Več informacij lahko najdete še na straneh www.lezec.cz in www.climb.sk

 

Oglejte si fotogalerijo ...
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024