grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


1. tekma SP v lednem plezanju, Daone 2007

Od četrtka 18.1. pa do nedelje je v italijanskem Valle di Daone potekala prva tekma v lednem plezanju, ki je veljala za svetovno prvenstvo v boulderingu in šteje za svetovni pokal IWC.
Peterica reprezentantov iz Slovenije s spremljevalno ekipo se je podala na pot z veselim kombijem. Fajtali smo kot vlki!
 

Vročinska zima je tudi tokrat pokazala svoje muhe. Prvi tekmovalni dan, v petek je zapihal tako močan in tako vroč fen, da je v pičlih parih urah stopilo skorajda celotno ledno konstrukcijo v katero so prostovoljci, organizatorji in postavljalci vložili več tednov dela. Nora zima! K sreči so kljub tropskim temperaturam uspeli izpeljati boulder težavnost, hitrost pa je žal odpadla.

Od Slovencev so se tekme udeležili že veteran tega tekmovanja Primož Hostnik, ter novinci Luka Krajnc, Matevž in Jernej Vukotič ter jaz, Tanja. Udeležba je bila s 109 prijavljenimi tekmovalci rekordna. Otvoritvena ceremonija s slavnostnimi govori, spominom na preminulega Harija, parado in prižiganjem olimpijskega ognja pa tudi zelo posebna. V tekmovalnih smereh so nas spodbujali, slikali ter snemali še starši Vukotič, Pero in Brigita, Ivanekov Branč in sodniki Jasna in Andrej Pečjak ter Valerija Jesenovec. Zasedba!

Vsa pohvala gre za enoten izgled celotne reprezentance, saj je načelnik podkomisije za ledno plezanje pri KA, Branč, za priskrbel reprezentančna oblačila - softshell, ki so ga zašili pri DUMOtu ter natiskali v Velenju, Pero Vukotič pa je priskrbel reprezentančne kape, ki so bile izvezene na Bledu. Vse je opremljeno z znakom reprezentance in izvirno oblikovanim napisom. Res hvala vsem!

Pri fantih se je z odličnim plezanjem in dobrim fajtom na svoji prvi tekmi za SP v polfinale prebil le Luka. Primož, Jernej in Matevž so dosegli uvrstitve od 26. mesta naprej. Konkurenca je tako pri fantih kot pri puncah zelo močna, saj se tekem udeležujejo finalistke iz tekem športnega plezanja, ter plezalci s preplezanimi smermi tudi do 9a ter M13. Ker pa je bila ta tekma boulder, so veljala pravila točkovanja za boulder in zelo pomembno je bilo, da si ponavadi drugo smer prišel čim dlje.

Luka je dobro izsanjal polfinalno smer in pokazal, da obeta tudi kaj več v prihodnosti, predvsem pa je odkril, da je strah znotraj votel. Dosegel je zelo dobro 18. mesto. Sama sem plezala odlično in zgolj zaradi nepoznavanja uporabe ostrog ostala le za las brez finala. Z Anno Torreto sem si delila končno 10. mesto, za Aleksandro Eyer, ki je bila deveta. Dokazala sem si, da je bil jesenski trening odlično zastavljen in da so sanje o finalu morda uresničljive na naslednjih dveh tekmah.

Svetovni prvak v boulderingu je postal odlični Markus Bendler, prvakinja pa Jenny Lavarda. Več o tekmi in rezultatih si lahko preberete na spletni strani http://www.daoneicemaster.it/


Naslednja tekma za IWC, kjer bo nekdo postal svetovni prvak in prvakinja  v težavnosti bo od 1.2. do 3. 2. 2007 v švicarskem Saas Feeju. Na pot gre ponovno vsa peterica in spremljali nas boste lahko tudi v živo, preko spleta. Več informacij na http://www.mountain-life.ch/iwc/

Grivel je letos prišel ven z novimi cepini, ki so nadgradnja Monsterjev in so neverjetno lahki. Prav tako je izdelal nove tekmovalne dereze, ki imajo stari dober neuničljiv sprednji ter zadnji zob, vse ostalo pa je iz aluminija. Fotografija iz moškega polfinala, foto: G. Malfer

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024